9.5/10 van 199 beoordelingen
Home | PVC


Selecteer PVC             Wis 
Merk
BerryAlloc
COREtec
Meister
Quickstep Livyn
Kleur
Wit
Lichtgrijs
Grijs
Licht Eiken
Midden Eiken
Donker Eiken
Geelbruin
Roodbruin
Grijsbruin
Donkerbruin
Zwart
Steigerhout
Dikte slijtlaag
0.20 mm
0.30 mm
0.40 mm
0.50 mm
0.55 mm
0.70 mm
Uitvoering
Glad zonder groef
V2 - groef aan lange zijde
V4 - groef aan alle zijden
Prijs
Tot € 30,00
€ 30,00 tot € 35,00
€ 35,00 tot € 40,00
€ 40,00 tot € 45,00
Vanaf € 45,00
Dikte
4 mm
4.5 mm
5 mm
8 mm
8.3 mm
8.5 mm
Garantie
10 jaar
12 jaar
15 jaar
20 jaar
25 jaar
Levenslang
Gebruikers klasse
AC3 - Klasse 31
AC4 - Klasse 32
AC5 - Klasse 33
AC6 - Klasse 34

Recent bekeken
 
Gratis staal ontvangen?
Prima! Hoe groot? Vraag gratis staal aan
Teveel besteld?
Gratis retour service! Laminaat retourneren
Zaterdag bezorgen?
Ja hoor! Hoe laat? Bekijk de aflevertijden

Over PVC vloeren

PVC vloeren zijn de laatste jaren sterk in opkomst en de belangrijkste reden is volgens mij het advies van de specialisten die graag een PVC vloer willen verkopen. Een reden die een PVC als voordeel heeft op een laminaatvloer is structuur van het materiaal. PVC is door weekmakers zachter dan de harde toplaag van laminaat en heeft een lager loopgeluid dan een harde vloer zoals laminaat, massief parket, een gietvloer of een tegelvloer. Voor laminaat bestaan er geluiddempende ondervloeren zoals TimberSound of Timbermate Exel.

Een ander voordeel van PVC is de mate van uitzetting ten opzichte van laminaat. Een laminaatvloer moet zwevend gelegd worden met een vrije ruimte van 7 mm tussen de vloer en muren/kozijnen. PVC vloeren die zwevend gelegd worden met een kliksysteem is deze zwelruimte 3 mm. Vast gelijmde PVC vloeren kunnen zonder enige speling gelegd worden, maar is niet ons advies.

Een nadeel van een PVC vloer is dat de ondergrond waarop de PVC vloer geplaatst wordt geheel glad en vlak moet zijn. Ieder oneffenheid wordt zichtbaar door de laminaatvloer heen. Egaliseren van de ondergrond wordt bijna altijd aangeraden. De gemiddelde prijs voor egaliseren is € 7.50 m2.

Een alternatief om egaliseren te voorkomen is te kiezen voor een PVC vloer met een aangehechte ondervloer zoals de CoreTec PVC vloer. Onder de PVC laag zit een basisplaat die bestaat uit gemalen composiet met bamboe wat zorgt voor een waterbestendige vormvaste basisplaat. De basisplaat is voorzien van het allerbeste kliksysteem wat montage van de CoreTec vloer zeer simpel maakt. Het geheel is aan de onderzijde voorzien van een kurklaag waardoor het mogelijk is deze PVC vloer zonder egaliseren direct op vele ondergronden te plaatsen zoals een tegelvloer og een slechte betonvloer. Zonder egaliseren.